eNavtika
________________________________________________________
1. slovenski navtični vodnik po Jadranu in 1. slovenski navtični eČasopis
eNavtika - navtični vodnik

ja prvi slovenski navtični vodnik po Jadranu, namenjen vsem, ki želijo varno in brezskrbno pluti po Jadranu. Na enem mestu objavljamo vse pomembne informacije za varno plovbo.

Na eNavtiki boste našli vse:

- marine, luke in sidrišča na Jadranu
Objavljene so marine, luke in sidrišča na severovzhodni italijanski obali, marine in luke na slovenski obali, marin, luke in sidrišča na celotni hrvaški obali, ter marine, luke in sidrišča na črnogorski obali. Na več kot 1000 km vzhodno jadranske obale je trenutno opisanih preko 320 (20.11.2012) možnosti za privez. Vse marine, luke in sidrišča na jadranski obali so prikazana na interaktivni karti. Vse marine na Jadranu so opremljene z natančnimi GPS koordinatami, globinami vode, število mest za privez, kontaktnimi podatki, storitvami, ki jih nudijo v marini, pred katerimi vetrovi je marina zaščitena ter natančna lokalna vremenska napoved za posamezno marino. Vse marine so predstavljene tudi z številnimi fotografijami, tako da boste pred prvim vplutjem v marino natančno vedeli kam plujete. Podobni podatki so predstavljeni tudi za luke. Za sidrišča na Jadranu, ki so objavljena na spletni strani eNavtika pa so predstavljeni podatki, ki so dosegljivi. V kolikor ima sidrišče koncesijo so objavljeni tudi kontaktni podatki, nosilec koncesije in območje koncesije.
Pri vsaki marini, luki ali sidrišču na Jadranu, so prikazane tudi interesne točke, ki so v bližini. To so gostilne, zanimivosti, ki si jih je vredno ogledati, bencinske črpalke, v prihodnosti pa bomo dodali še nove interesne točke.

- gostilne na Jadranu
Poleg varnega priveza plovila je pomembno tudi vedeti, kje na Jadranu v bližini našega priveza lahko pojemo dobro večerjo. Na eNavtiki so prikazane kvalitetne gostilne, ki so vredne obiska. Gostilne ali konobe, kot jim pravijo domačini, so prikazane z besedo in sliko. Opisane so specialitete, ki jih pripravljajo v konobi, kako jih postrežejo in na koncu tudi koliko stanejo. Vsako gostilno se lahko oceni in komentira.

- zanimivosti na Jadranu
Ko ste na križarjenju po Jadranu, je veliko zanimivih stvari, ki si jih lahko ogledate na svoji poti. Da jih ne boste zgrešili, ali pa da vam jih ne bo potrebno iskati, so objavljene na eNavtiki. Ko se boste privezali ali pa zasidrali, si poglejte katere zanimivosti si lahko ogledate v bližini.

- bencinske črpalke, servisi in popravilo jader na Jadranu
Na spletni strani se nahajajo informacije o vseh pomorskih bencinskih črpalkah, kjer lahko točite gorivo. Vse bencinske črpalke so prikazane na aktivni mapi z natančnimi pozicijami, ter vsem potrebnimi podatki. Natančne GPS koordinate bencinskih črpalk, naslovi črpalk, telefonske številke, globina vode, odpiralni čas, ter plačilne kartice s katerimi lahko poravnate račun za gorivo.
V primeru da bo na vašem plovilu prišlo do okvare smo na enem mestu zbrali informacije vseh servisov na Jadranu in vseh izdelovalcev jader.

eNavtika - navtični eČasopis

eNavtika je prvi slovenski navtični eČasopis, ki izhaja vsak četrtek. eČasopis je za vse naše bralce brezplačen. Vsak četrtek naročnikom pošljemo po elektronski pošti vse novosti, ki smo jih objavili na naši spletni strani v zadnjem tednu. Na eNavtiki spremljamo aktualna dogajanja v navtiki. Pišemo o novih plovilih na našem in tujih navtičnih trgih, poročamo s svetovnih regat ter objavljamo kje se v navtiki dogaja kaj zanimivega.
eČasopis je brezplačen. Naročite si svoj izvod!

       
 
Naroči eČasopis
 
 
 
       
Zgodovina eNavtike

Leta 2003 smo v podjetju pričeli z izdelavo spletne strani eNavtika. Spletna stran, ki je namenjena vsem, ki plujejo po Jadranu, je bila v začetku le informacijska stran, nato pa je prerasla v navtični vodnik po Jadranu. Leta 2008 je spletna stran prerasla v prvi slovenski navtični elektronski časopis. Do leta 2012 je eNavtika izhajala vsakih 14 dni, z letom 2012 pa smo prešli na novo platformo in pričeli e-časopis izdajati tedensko, vsak četrtek. Danes je na e-časopis naročeno 10.000 navtikov, ki lahko prebirajo navtične novice s celega sveta, na spletni strani pa najdejo vse informacije za varno plovbo po Jadranu.
Od leta 2012 smo v podjetju pričeli s prodajo lastnih produktov s področja navtike. V podjetju smo razvili Fleksibilno solarno streho, ki je namenjena vsem, ki si želijo na plovilu zagotoviti dovolj električne energije na ekološki način, brez povzročanja hrupa in onesnaževanja okolja. Smo uvoznik tabličnih računalnikov, ki so primerni tudi za uporabo v navtiki, zastopnik za avtomatski gasilni aparat, namenjen uporabi na plovilih in je biološko razgradljiv.